honing lollie

Hakhoning: Authentiek, Ambachtelijk en Natuurlijk

Wat is Hakhoning?

hakhoning Eucalyptus bakjeHakhoning is al een eeuwenoud product. Oorspronkelijk werd het door monniken gemaakt in een abdij in Frankrijk. Rond 1850 zijn de honing brokken in Nederland terechtgekomen via een Belgische familie. Vroeger heette het ook wel borsthoning of Vogezenbrokken. De gehakte honing die Holly Jolly verkoopt is nog steeds volgens dit eeuwenoude recept.

De hakhoning van Holly Jolly is gemaakt met zuivere bijenhoning van lokale imkers en 100% natuurlijke kruiden. Het is pure honing die is hard gemaakt met een klein beetje suiker.

Er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt bij de bereiding. Deze ingrediënten zijn honing, water, glucose stroop, kruiden en natuurlijke kleurstof. Bovendien zijn de honing snoepjes allemaal allergenen vrij.

Natuurlijk Medicijn

hakhoning close upHakhoning wordt voornamelijk gegeten als lekker snoepje, maar in de middeleeuwen was het bekend als medicijn tegen verkoudheid, keelpijn, keelontsteking en allerlei andere, voornamelijk luchtweg, aandoeningen. De hakhoning staat daarom ook wel bekend als natuurlijk medicijn.

Het product `Massee` of ‘Jodenvet’ heeft niks te maken met hakhoning. Dit product heeft meer namen en is afkomstig uit de aardappelindustrie. Dat zijn witte brokken waar je op kunt knagen.

Hakhoning displayVoel je een griepje onder de leden of heb je last van een andere aandoening?

Probeer dan eens een van onze 7 soorten hakhoning. Je zult versteld staan van de functies en de heerlijke smaak. Je kan de hakhoning vanzelfsprekend ook gewoon eten omdat het zo lekker is. Door de heerlijke combinatie van honing met de verschillende kruiden wordt het vaak als keelsnoepje gebruikt.

Wil je een keer iets anders, probeer dan eens brokje in de thee of in warme melk. Heerlijk en je kunt er goed van slapen. De honing met eucalyptus en menthol zijn ook prima te gebruiken om mee te stomen.