Allergenen

Gelatinevrij snoep

Gelatine is een bindmiddel dat uit slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald.
Gelatine wordt verwerkt in de meeste snoepproducten.

Bekijk assortiment
Allergenen

Glutenvrij snoep

Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe (ook wel bekend als kamut ®). Gluten zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart.

Bekijk assortiment
Allergenen

Kleurstofvrij snoep

Azo-kleurstoffen zijn synthetische kleurstoffen. Ze zijn felgekleurd, vooral rood, oranje en geel. Ze komen voor in felgekleurd snoep, frisdranken en sommige alcoholische dranken.

Bekijk assortiment
Allergenen

Lactosevrij snoep

Lactose is een suiker dat in melk en in melkproducten voorkomt en wordt daarom ook wel melksuiker genoemd. Om lactose te kunnen verteren hebben we het enzym lactase nodig. Lactase wordt in de dunne darmwand aangemaakt.

Bekijk assortiment
Allergenen

Nootvrij snoep

Pinda is een berucht en veel onderzocht allergeen. Een minimale hoeveelheid leidt bij sommige mensen al tot ernstige reacties. Ook lijkt pinda-allergie steeds vaker voor te komen.

Bekijk assortiment
Allergenen

Suikervrij snoep

In plaats van suiker is het snoep gezoet met zoetstoffen. De meeste producten zijn gezoet met Maltitol. Maltitol is een zoetstof die gemaakt wordt uit bepaalde suiker uit granen of melk.

Bekijk assortiment
Allergenen