Pinda en notenvrij snoep

Bij Holly Jolly worden er verschillende pinda en notenvrije snoepsoorten aangeboden. Deze worden aangeduid met een bruine sticker.

Pinda

Pinda is een berucht en veel onderzocht allergeen. Een minimale hoeveelheid leidt bij sommige mensen al tot ernstige reacties. Ook lijkt pinda-allergie steeds vaker voor te komen. Om verstandig om te gaan met pinda’s verzamelden wij de belangrijkste informatie over pinda en pinda-allergie, zodat je goede afwegingen kunt maken voor je leven  met pinda-allergie.

Aanduidingen op het etiket voor pinda

Banner Thermo Scientific Naam: Pinda
Officiële naam: Arachis hypogea
Kan voorkomen in: data pinda in voedingsmiddelen

Pinda heet ook wel aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot. Eigenlijk is de pinda vanuit botanisch oogpunt geen noot. De pindaplant is een boon en behoort tot de bonen (Vlinderbloemigen). Zoals alle zaden is pinda rijk aan eiwitten. Deze eiwitten zijn nodig voor de groei van de nieuwe plant. Behalve gewone pinda wordt ook de olie uit de pinda, arachideolie, gegeten. De versgeperste olien zoals wokolie bevatten pinda-allergenen. De sterk verhitte olien, meestal gebruikt door de voedingsindustrie (zeker in medicijnen) zijn veilig.

Pinda-allergie

Ongeveer 0,5-1% van alle kinderen in westerse landen heeft pinda-allergie. De meeste kinderen (naar schatting 75%) groeien niet over deze allergie heen. Toch is het raadzaam om regelmatig opnieuw te testen of nog sprake is van pinda-allergie, zo om de paar jaar. Want pinda is een nare, mogelijk levensbedreigend allergeen en deze allergie komt veel voor. De hoeveelheid antistoffen tegen pinda in het bloed zijn geen harde maatstaf voor de ernst van de reacties. Bij kinderen wordt een hoeveelheid van 12 kU als een aanwijzing voor pinda-allergie gezien.

Klik op de afbeelding hiernaast voor alle pinda en notenvrij snoep.

* Holly Jolly maakt zelf geen snoep wel controleert ze haar producten met de grootste zorg, maar is niet aansprakelijk voor eventuele fabricage fouten.

Pinda en notenvrij snoep

Pinda en notenvrij snoep uit de webshop

Drop Haringen - Pinda en notenvrij snoep
Haribo Zure Cola Tongen - Pinda en notenvrij snoep
Kaneelstokjes - Pinda en notenvrij snoep

Bekijk alle Pinda en notenvrij snoep