Vegetarisch snoep

Bij Holly Jolly worden er verschillende soorten vegetarisch snoep aangeboden. Deze worden aangeduid met een oranje sticker.

Gelatine is het grootste niet vegetarische product in snoep. Helaas verschuilen zich in E-nummer ook een aantal niet vegetarische bestanddelen. Zo is bijvoorbeeld E-120 afkomstig van schildluizen en komt E476 uit slachtvet.

Toch is één ingrediënt dat snoep ongeschikt maakt voor veganisten apart vermeld, namelijk bijenwas. De reden hiervoor is, dat het het meest gebruikte ingrediënt uit deze categorie is. Dit maakt een grove schifting voor veganistische snoepers mogelijk.

De herkomst van – op een enkele verpakking vermeldde – ‘aroma’s’ hebben we niet geprobeerd te achterhalen.

E-nummers
In dit overzicht wordt een aantal E-nummers genoemd, die van dierlijke afkomst zouden kunnen zijn. Het gaat om de volgende E-nummers: * E-120 (cochenille) kan afkomstig zijn van schildluizen * E-470B (Na-, K- en Ca-zouten van vetzuren) kan afkomstig zijn van slachtvet * E-471 (mono- en diglyceriden van vetzuren) kan van dierlijke afkomst zijn * E-473 (sucrose-vetzuuresters) kan afkomstig zijn van slachtvet * E-476 (polyglycerol-polyricinoleaat) kan afkomstig zijn van slachtvet.

Het is goed mogelijk dat voor de genoemde snoepjes een plantaardige variant van deze hulpstoffen is gebruikt. Zekerheid hierover is slechts te krijgen als het Europeese Vegetarisch Keurmerk op de verpakking verschijnt. De Vegetariërsbond heeft dan een officiële verklaring over de herkomst van het betreffende E-nummer gekregen. In zo’n geval is er ook zekerheid over de op sommige verpakkingen vermelde ‘aroma’s’. Op dit moment voert Corn Candies voor 37 producten het vegetarische keurmerk.

Holly Jolly waardeert de wereldwijde trend dat mensen steeds bewuster omgaan met eten, met aandacht voor mens, dier en natuur.

Klik op de afbeelding hiernaast voor alle vergetarisch snoep.

* Holly Jolly maakt zelf geen snoep wel controleert ze haar producten met de grootste zorg, maar is niet aansprakelijk voor eventuele fabricage fouten.

Vegetarisch snoep

Vegetarisch snoep uit de webshop

Katja Appelslierten - Vegetarisch snoep
Kokindjes - Vegetarisch snoep
Haribo Zure Aardbeienmatjes - Vegetarisch snoep

Bekijk alle Vegetarisch snoep